zondag 10 januari 2010

Her-ijken

Als je even het gevoel hebt dat je leven inhoudsloos is raad ik je aan om een 3 in 1 abonnement op UPC te nemen en in dezelfde week de drie
katten-met-gebruiksaanwijzing van je vrienden tijdelijk onderdak te verschaffen. Dat houdt je lekker bezig want afwisselend hang je dan in de wacht met de UPC helplijn à 10 cent per minuut en ben je in de weer je huis te reinigen van alle kattepis en harde drollen in kleine hoekjes. Ik bedoel maar.
In je nieuwe hoedanigheid van UPC klant en barmhartige kattenverzorger kom je de dag wel door en lijkt de rest van je bestaan op de tweede plaats te komen. Hoe simpel kan het zijn: doordat je aandacht constant afgeleid wordt van de dingen die er écht toe doen, maar die nu even buiten je bereik zijn komen te liggen, neemt het verlangen naar je voorheen inhoudsloze bestaan groteske vormen aan.
Zo vindt er op het onbewuste niveau in je kop als het ware een her-ijking plaats van je leven. Die inhoud waar je even niet bij kunt omdat je op UPC .nl radeloos antwoord zoekt op al je vragen en je met rubberen handschoenen aan loopt te soppen in de hoop nog iets van je fijne huis te redden. Conclusie: je leven is eigenlijk helemaal geweldig, zolang je maar geen UPC en 3 katten in huis hebt!



Dat het af en toe toch lachen was met die katten bewijzen deze foto's van de maniakaal op vreten-vreten-vreten ingestelde Flip. Hij likt een restje yoghurt uit een afgeknipt pak, met de gevolgen van dien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten